Son İletiler

#21
Formata ve Şablona göre verilmeyen ve resim olmadan yayınlanan yumurta satış ilanları silinir. ilanlar onaylanmaz.

Formata uygun verilen satış ilanları ertesi gün kilitlenir. Yirmi gün sonrada silinir.

Satış ilanı veren arkadaşımız 2.vereceği ilanını enaz bir hafta aralıkla vermesi gerekmektedir.

Satış ilanı vermeden önce resimlerinizi hazırlayın.

Satış ilanı sitemizin tüm üyeleri Şablona uymaları gerekmektedir.


Not : FORUM SİTEMİZ SATIŞ İLANI SİTESİ DEĞİLDİR


01-)  IRKI:

02-) CİNSİYETİ:

03-) YAŞI:

04-) SAĞLIK DURUMU:

05-) BİLEZİK NO:

06-) FİYATI:

07-) GEÇERLİLİK TARİHİ:

08-) SAHİPLENECEK / ALINACAK ŞEHİR:

09-) GÖNDERİLEBİLİNECEK MESAFE:

10-) İRTİBAT TELEFONU:

11-) MAİL ADRESİ:

12-)TELEFONLAŞILABİLİNECEK ZAMAN DİLİMİ:

13-) AÇIKLAMALAR:

14-) RESİMLER:


Son olarak Satışı gerçekleşen veya ilanın süresi geçen, konu sağ üst kısımda satıldı linkine tıklamanızı sizlerden istemekteyiz. Yeni ilanlar için bu ilan çöp kutusunda taşınacaktır.
#22
Kümes Hayvanları Genel / Kümes Hayvanları Genel
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 08, Nis, 2024, 08:54
Kümes Hayvanları Genel bilgiler bölümü.
#23
SORU CEVAP / Soru Cevap Bölümü
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 08, Nis, 2024, 08:53
Bu konu altında her türlü soru ve cevaplarınızı bulabilirsiniz.

#24
KÜMES VE KAFES TASARIMLARI / Tavuk Kümes Çeşitleri Nelerdir...
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 08, Nis, 2024, 08:52
Üç tip tavuk kümesinden bahsedilebiliyor:

Çadır Kümes: Yılın 12 ayı stabil iklim şartlarına sahip olan yerlerde (Akdeniz, Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinin bazı kesimlerinde) bu tavuk kümeslerinden yararlanabilirsiniz. İklimlendirme olanağı zayıf olduğu için az sayıda bölgede bu kümeslerle verim elde edebilirsiniz. Ancak yabani hayvanların kümese girme riski çok az olduğu için yine de tercih ediliyor.


Prefabrik (Sandviç Panel) Tavuk Kümesleri: İzolasyonu sağlanan, sandviç panellerden oluşan prefabrik tavuk kümesleri, çadırlar kadar hassas bir ortama sahip değildir. Tavukları dış etkenlerden uzak tutan ve minimum verimlilik için gerekli şartları sağlayan bu tavuk kümesleri, afet ve sert iklim olaylarına karşı tavukların güvende olmasına yardımcı oluyor. Ancak bu kümeslerde taban malzemelerisinin doğru seçilmesi ve tercihen ızgaralı tabanların kullanılması önem arz ediyor.

Betonarme Kümesler: Maliyeti daha yüksek olsa da en uzun ömürlü kümesler olan betonarme tavuk kümesleri, ruhsatlandırma ve belgelendirmeye tabidir. Ancak eski yapıların restorasyonla kümese dönüştürülme ihtimali maliyetleri düşürebiliyor.

Hangi tavuk kümesi çeşidini seçerseniz seçin, tavuk kümeslerini yaparken doğallığı ön planda tutmalısınız. Tavukların gezeceği yerlerden yiyecekleri yemlere kadar, suni olarak doğal şartlara benzer imkanlar oluşturduğunuzdan emin olmalısınız. Ancak bu şekilde tavuk yetiştiriciliğinde verim elde edebilirsiniz.

Tavuk Kümesinin Boyu Ne Kadar Olmalı?

Tavuk kümeslerinin rahat temizlenebilmesi için boylarının ortalama 1.5 metre olması gerekiyor.

Gezen Tavuk Alanı Ne Kadar Olmalı?

Gezen tavuklar için alanlar çok küçük olduğunda beslenme bozuklukları, büyük olduğunda ise alan kontrolünde zorluk sorunları meydana geliyor. Bu nedenle, açık alan hesabını doğru yapmalısınız. 500 tavuk için ortalama 500 ile 1000 metrekare arasında bir arazi kullanabilirsiniz. Tavuk sayısı arttıkça alanı orantısal olarak büyütebilirsiniz.
#25
KÜMES VE KAFES TASARIMLARI / Tavuk Kümesi Nasıl Yapılır ?
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 08, Nis, 2024, 08:51
Tavuk kümesi inşa etmek için temel gereksinimleri sizlerle paylaştık. Buna ek olarak tavuk kümesinde bulunması gereken özellikler de mevcut.

Tavuk kümesinin korunaklı olması gerekiyor. Pencereleri, rüzgar ve yağmur almayacak şekilde konumlandırmalısınız.
Follukları, kümesin köşesine yerleştirmeli ve yeterince derin olduklarından emin olmalısınız.
Kümeste mutlaka tünek yer almalı. Hayvanın ayağı ne çok açıkta ne de kapalı olacak şekilde konumlandırılmalı.
Kümes ısısı, ısıtıcı yardımıyla 18 ile 21 derece arasında tutulmalı.
Tavukların gün ışığı alabilmesi ve havalandırma için pencerelerin doğru konumda olması gerekiyor.
Kolay temizlenmesi için talaş serpseniz de sık sık bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz. Düzenli temizlik olmadığında kümesle ilgili hijyen sorunları yaşayabilir ve tavukların hastalandığına şahit olabilirsiniz. Bu nedenle, kümeslerin haftada en az bir kez temizlenmesi gerekiyor.
Duvarların sıvalanmasına özen göstermelisiniz, böylelikle tavuk biti oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Suluk ve yemliklerin, yere dökülmeyecek şekilde konumlandırılması gerekiyor. Yere dökülen sular, temizlenmediğinde fungal hastalıklara davetiye çıkarıyor.
Kümes içinde en az bir adet fan bulunması gerekiyor. Bu fan üfleyen değil, havayı çeken şekilde konumlandırılmalı.
Follukları samanla doldurmalısınız, böylelikle tavuklar güvenle yumurta bırakabiliyor.
Duvarlarda açıklık olması durumunda haşereler üreyerek tavukların sağlığını tehdit ediyor. Bu nedenle duvarların sıvasının sık sık kontrol edilmesi öneriliyor.
Kümes ısısını sabit tutmak için çatıda izolasyon malzemeleri kullanabilirsiniz.
Aşırı sıcaklarda tavukların olumsuz etkilenmemesi için çatıyı ıslatmayı deneyebilirsiniz. Ancak bunu yapabilmek için kümesin su almadığından emin olmalısınız.

Tavuk Kümesi Nasıl Olmalı?
Kümesin çevresine ince tavuk telleriyle çevrilmiş bir bahçe alanı yapmalısınız. Böylelikle verimin arttığını görebilirsiniz.
Ayrıca, gurk tavuklar için ayrı ve basit bir bölüm gerekiyor. Bu bölümde tünek olmasına gerek duyulmuyor. Yaklaşık 1.5 metrekare genişliğindeki bu alanda civcivler 1.5 ay kadar kalıyor. Sonrasında mevsim kış değilse ve gece sıcaklıklar 16 derecenin üzerinde ise yavrular normal kümese alınıyor.
Cins ırklar besliyorsanız, cinsleri bölüm bölüm ayırmalısınız.
#26
CİVCİV VE BÜYÜTME ÜNİTELERİ / Civciv Büyütme Üniteleri
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 11:20
Civciv Büyütme Üniteleri hakkında detaylı bilgiler yazılar...
#27
Arı Ve Arıcılık / Arıcılık Hakkında Bilgiler
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 11:19
Arıcılık, balarısı kolonilerinin beslenmesi ve bakımı ile arı ürünleri elde edilerek zirai kazanç sağlanan meslektir. Bu işi yapanlara arıcı denir. Arıcılıkta en çok bal üretimi hedeflenir. Bunun yanında balmumu, polen, arı sütü, arı zehiri ve propolis gibi arı ürünleri de arıcılık ile elde edilebilir.[1]

Arı kolonilerinin tutulduğu ahşap veya ahşap benzeri malzemeden yapılmış kutulara "arı kovanı" denir. Kovanlar 2 çeşittir; silindirik olanlara karakovan, prizma şeklinde olanlara ise fenni kovan denir. Genelde ahşaptan yapılır, ancak son yıllarda gıdaya uygun plastikten yapılmış kovanlarda kullanılmaktadır.

Arıcılık genellikle "arılık" denilen, coğrafi konumu ve ekolojisi bu işe uygun yerlerde yapılır. Eğer arı kolonileri bütün yıl aynı arılıkta tutularak bakımları yapılırsa buna "sabit arılıcılık" denir. Eğer arı kolonileri bal toplanma ayları olan yaz aylarında, daha çok çiçek bulunduran ve daha uygun ekolojiye sahip yayla gibi bölgelere taşınırsa buna da "seyyar arıcılık" denir.


Arı kovanları tasviri, (14. Yüzyıl)
Tarihi

Arıcıyı tasvir eden 15.000 yıllık duvar resmi.
Arıcılığın tarihi insanlık tarihi kadar eskidir. İspanya'nın Valensiya şehrinde bir mağarada 1919 yılında bulunan duvar resimlerinde arıcı tasvirine rastlanmıştır. Bu tasvirler arıcılığın yaklaşık olarak 15.000 yıllık geçmişi olduğunu göstermektedir. Son yıllarda Mısır'da firavun mezarlarında yapılan araştırmalarda 3.200 yıllık kurumuş bala rastlanmıştır. Okunan tabletler eski Mısırlıların 4.000 yıl öncesinden beri balı besin, ilaç ve dini amaçlarla kullandıklarını göstermektedir. MÖ 3.000 yıllarında Mezopotamya'da yaşayan Sümerlerin de balı ilaç olarak kabul ettikleri bilinmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Uygulamalar
Kovan ve ekipmanlar; Modern arıcılık uygulamalarında arının yaşam ortamı, arının dış etkenler (nem, sıcaklık, soğuk, yağmacılar, hastalık etmenleri vs.) den korunması, verim, sağlık, kontrol edilebilirlik ve arı ürünleri hasadı gibi birçok amaçla iyileştirilmiş ve bunlar için ekipman, malzeme ve ilaçlar geliştirilmiştir.

Arıcılıkta kullanılan hiçbir malzeme, ilaç ve uygulamanın arı ve insan sağlığına negatif etki yapmaması, balda kalıntı bırakmaması, tadını bozmaması esastır.

Ayrıca ihtiyaç duyulan koloniler için ana arı, gerekli durumlarda kullanılmak üzere besin (kek, şurup) takviyesi yapılır, koloni güçlendirilir veya kalabalık koloniler yapay bölünerek çoğaltılır.

Kovanların yerleşimi; Kovanlar kirli su kaynakları ve çevre (yol, çöplük, bataklık, sanayi artıkları, tarımsal ilaçlama) den uzak, direkt rüzgâr almayan, yazın güneş, kışın da yağmur ve nem gibi dış etkenlerden korunaklı yerlere yerleştirilmelidir. Kovan yerleşimi sağlıklı koloni ve ürün için olduğu kadar verim açısından da önemlidir. Arılara kovanlara yakın içilebilir kalitede su temin edilmelidir.

Besleme; Arıcılıkta dışarıdan besleme koloni için zorunluluk arzeden durumlarla sınırlandırılmalıdır. Şekerle yapılan aşırı beslemeler ve arının doğal yiyeceğinin (bal-polen) alınması, arının beslenmesini ve sağlığını bozduğu gibi elde edilen balın tadını da bozar ve kalitesiz bala dönüştürür.

Arının kışlık beslenmesi arı mevcuduna ve mevsim özelliklerine (uzun kış yaşayan bölgelerde daha fazla) göre ayarlanır.

Arı için yapılan beslenme önerilerinde belirli oranlarda şeker (sakkaroz, pudra şekeri), tuz, limon, yumurta sarısı, soya unu, yağsız toz süt, bira mayası, sirke, limon tuzu, bal-polen yer alırken, antibiyotik kullanımı ise yasaktır.

Önerilmeyen besinler ise; Nişastadan üretilmiş şekerler (mısır şekeri, saf monosakkaritşekerler; glukoz, fruktoz), invert şekerler, kaynatılmış şeker, lokum, pekmez, karamel vb. ısıl işlem görmüş ve katkı maddeleri ilave edilmiş ürünler, ekşimiş bal, çam balı (yavru üretimini baskılar) gibi besinlerdir.

Arıcılık için yapılan plantasyonlar; Uzun çiçeklenme dönemi ve dekar başına nektar verimleri ile öne çıkan ağaçlar ve tek yıllık bitkiler önemli bir ekonomik katkı sağlarlar; Akasya, kestane, meyve ağaçları, çam (kızılçam ve sarıçam), Faselya (Arı otu, Phaselia tanacetifolia), karabuğday, korunga, lavanta vb.

Ana arı ve ırk; Verimli bir arıcılık için arıcılığın yapılacağı yerleşimde kendi doğal çevresine ait bir ırk veya melezi (F1) ile yapılması tavsiye edilir. Gezginci arıcılıkta da beslenen arı türüne uygun alanlara arılar götürülmelidir.

Arı ıslahı; Arıcılık, verimi yüksek, saldırgan olmayan ve hijyenik davranış gösteren (varoa'yla mücadele edebilen) kolonilerden ana üretimi yapılarak ırkın seleksiyonu yoluyla iyileştirilir. Böylece verim arttığı gibi, saldırganlığı azaltılmış ve daha sağlıklı, dolayısıyla daha az ilaç kullanan kolonilerle arıcılığı yürütme olanağı sağlanmış olur.
#28
Kanarya Sevenler / Kanarya Hakkında Bilgiler
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 11:18
Kafeste veya küçük sürüler halinde etrafı ağaçlarla çevrili göl, dere gibi su kenarlarında yaşarlar. Kanarya adaları, Madeira ve Azorlar'da bulunur. Parklarda, bahçelerde, meyveliklerde, mezarlıklarda, bağlarda ve ırmak kenarlarında yaşarlar. Orta ve Güney Avrupa ile Ön Asya'da yaygındırlar. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde bulunurlar.

Davranış Evcilleştirme
Cennet papağanı ve muhabbet kuşu gibi papağan türleri kadar insanlara alışamazlar. Geç eve alınan kanaryalar insanları hep tehdit olarak algılar.

Beslenme
Tohum ve çörek otu, solucan, şalgam tohumu, yumurta sarısı, özel mama, marul, elma ve gibi taze bitkiyle beslenirler.

Üreme
Dişiler tüy, kıl yosun ve köklerden ağaç veya çalılara fincan şeklinde gizli yuvalar yaparlar.

Dişi, kahverengi benekli açık mavi renkli 3-5 yumurta yumurtlar. Kuluçka süresi 14 gündür.
#29
MARKALI MAKİNELER / Markalı Makineleri Tanıtımını
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 11:13
Bu bölümde markalı makineleri tanıtabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.
#30
DOĞAL KULUÇKA / Kuluçka (embriyoloji)
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 11:12
Kuluçka, kanatlı hayvanların nesillerini devam ettirebilmek için gösterdikleri doğal ve fizyolojik arzu hali.

Halk dilinde kuluçka dönemindeki tavuğa 'gurk', kuluçka dönemine girmiş tavuğu kuluçkalatmaya 'gurka bastırma' denir.

Kanatlı hayvanlarda kuluçka süreleri:

Tavuk 21 gün
Hindi 28 gün
Ördek 28 gün
Kaz 31 gün
Sülün 23 gün
Güvercin 17 gün
Devekuşu 47 gün
Bıldırcın 14-28 gün
Kuluçka; doğal kuluçka ve yapay kuluçka (kuluçka makinesi ile ) olmak üzere ikiye ayrılır.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz