Son İletiler

#91
Eski Konular / Ynt: Deneme konu
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 26, Mar, 2024, 12:53
dffd
#92
Eski Konular / Ynt: Deneme konu
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 19, Ekm, 2023, 10:59
Cevap 1
#93
Eski Konular / Deneme konu
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 19, Ekm, 2023, 10:58
Denem3 konusu
#94
ISI VE NEM / KULUÇKA MAKİNESİ NEM VE ISI AY...
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 08, Nis, 2022, 07:13
Kuluçka Makinesi Nem Ve Isı Ayarı
Kuluçka Makinesi Nem ve Isı Ayarı Nasıl olmalı Birçok arkadaşımızın merak ettiği önemli konulardan biridir aslında. Kuluçka Makineleri Bunu Otomatik olarak sağlasa da bu Çıkarmak istediğimiz Kanatlıya göre değişiklik gösterebilir.

Kuluçka Makinesi Nem ve Isı Ayarı
Tavuk Yumurtaları için ele aldığımızda ısı 36-37,5°C civarı olması yeterli olacaktır ısının sabit olması oldukça önem taşımaktadır. Isı Termostatı oldukça önemlidir bu konuda bunu en iyisi olacak şekilde temin etmeniz sizin ve kuluçkadaki civcivleriniz için oldukça önemlidir. Yumurtalar 18. Gün sonunda çıkacağı için 15. Gün viyol içinden yumurtalar çıkarılır ve sepete alınır bu civcivlerin çıkış dönemidir.

Kuluçka Makinesi

Kuluçka Makinesi Gelişim Aşamaları
Yumurtaları Kuluçka Makinesi içerisine koyduğumuzda gelişim süresi başlamış oluyor ilk 6 gün içinde döllü olan yumurtalar gelişime başlıyor ve aslında buda dolu olan içerisinde yavru olan yumurta kontrolünü bizlere sağlıyor. Kuluçka Makinesi içindeki Viyol Her 2 yada 3 saat içinde yumurtaları otomatik olarak çevirir ısı 36-37 idealdir nem oranı ise 55-60°C olarak ayarlıdır bu yumurtaların daha iyi gelişim göstermesini sağlayacaktır.

Kuluçka Makinesi Çıkım Aşaması
Kuluçka Makinesi Civciv Çıkımı

Yumurtalarımız Eğer Tavuk yumurtası ise 18. Gün çıkacaktır bunun içim 16. Gün viyol içinden yumurtaları sepete almamız gerekiyor çıkardıktan sonra ısıyı 1 derece düşürebiliriz nem 65-70°C olması ideal olacaktır. Evet Şimdi Civcivlerimiz çıkım için hazır.

KULUÇKA MAKİNESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kuluçka Makinesine Yumurta koyduğunuz Günü Not Alın ve Gelişimi Takip Edin.
Kuluçka Makinesinde Yumurtalar çıkmasına bir hafta kala Yumurtaları çok sallamadan Viyol içerisinden çıkarıp sepete koyun.
Yumurtaları viyolden alırken nem ve ısı oranı değişecektir takip edin ve hızlı bir şekilde eski haline gelmesine dikkat edin viyoldan çıkarma işlemini hızlı ve dikkatli yapın.
Civciv yumurtadan çıktı hemen sepetten civcivi almayın 48 saat yemeden içmeden idare edecektir diğer civcivlerin çıkmasına zaman tanıyın sürekli aç kapa yapmayın kuluçka makinesini.
İlk Civciv çıktı Bekledik 2. Gün Tüm Çıkanları toplayalım ve daha sonra 2 Gün daha bekleyip kalanları alalım.
#95
ISI VE NEM / Kuluçka Makinasında Nem ve Öne...
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 08, Nis, 2022, 07:11
Otomatik kuluçka makinası ile yumurta çıkımı yapmak için gerekli faktörlerden biri de nemdir. Kuluçka süresinde nem oranına dikkat edilmesi ve yumurtalar için gerekli değerlerde olduğuna emin olunması gereklidir. Kuluçka makinesi içindeki nem oranı yetersizliğinin yumurta içerisinde sıvı kaybına neden olacağı ve bu sebepten dolayı civcivler zayıf kalacağı için çıkım zorlaşacaktır. Bu durumun aksine kuluçka makinesi içindeki nem düzeyi yüksek olduğunda ise yumurta içindeki fazla nemin emilmesini sağlayan hava boşluğu küçüleceği için çıkım anında civcivlerinin yumurtaları kırmaları zorlaşacaktır. Bu sebepten dolayı sorunlu bir çıkım gerçekleşecektir.

Kuluçkadan iyi randıman alabilmek için nem düzeyinin belirlenen değerlerde olması gerekir. Tavuk, bıldırcın, keklik, ördek, kaz ve hindi gibi kanatlılar için gelişim süreci boyunca gerekli olan nem miktarı %50-60 civarındadır. Çıkım sürecinde ise nem oranları tavuklar için %70-80, bıldırcınlar için %65-85, keklikler için %80-85, ördekler için %70-80, kazlar için %85-95, hindiler için ise %70-80 civarındadır.

Kuluçka makinesi içerisindeki nem düzeyine istenilen değerde tutabilmek için nem nozülleri kullanılabilir. Kuluçka makinesi içindeki nem oranını iyi ayarlamak çıkış randımanını ciddi olarak etkiler.
#96
Hepimizin bildigi üzere doğadaki serbet gezen tavuk kuluçkaya yatar, en fazla 13 civciv çıkartabilir, Kuluçka makinası büyüklügüyle alakalı binlerce yumurtayı 21 günlük kuluçka süresi sonunda çıkartabiliyoruz tabi o konuda bilim tecrübe gerektirir işte bu konuda sizlere elimizden geldigince yardımcı olmaya çalısıyoruz, Kuluçka Makinasına Yumurta Nasıl Yerleştirilir konusu hakkında bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz başlayalım isterseniz, Kuluçka makinasına her şekilde her boy yumurta Dizilir önemli olan kuluçka dönemi sonunda en yüksek verimi almaktır.
Kuluçka dönemi sonunda en yüksek verimi almak için size öneriler vereceğiz.Kuluçka Makinasına Yumurta Nasıl Yerleştirilir Kuluçka Makinasına Yumurta Nasıl Dizilir Kuluçka Makinasına Yumurta Nasıl Konur

Kuluçka Makinasına Yumurta Nasıl Yerleştirilir ?,Nasıl Dizilir?,Nasıl Konur?   
Kuluçka Makinasına, kuluçka viyoluna dizilecek yumurta çok büyük yada çok küçük olmamalı, çok büyük olursa civcivler kuluçka dönemi sonu gelmesine rağmen yumurta sarısını içine tam çekememektedir.
Kuluçkaya yumurta nasıl konulur.? Kuluçkaya yumurta koyma, Kuluçkaya yumurta koyma şekli konular.

Küçük yada büyük yumurta konulunca civciv kendisini geliştirmeden kuluçka dönemi sonu geliyor, kuluçkaya çok küçük yumurta koyulmamalı ,dizilmmemeli, küçük yumurtadan haliyle küçük civciv canlılaşacaktık küçük yumurtanın verimsiz çıkma oranı çoktur ondan dolayı kuluçkaya küçük yumurtada koymanızı tavsiye etmiyoruz, ideal kuluçkaya konulacak yumurta 55 60 gr arası olmalıdır.

Çok sivri ve çok topa, yuvarlak yumurta kuluçka için seçilmemelidir, ideal söbülükte olmalıdır, ideal söbü yumurta kuluçka makinasına sivri uçları aşagıya gelecek şekilde dizilmelidir, koyulmalıdır.
#97
İstek Ve Şikayetler / İstek ve Şikayetler
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2022, 07:10
Forum hakkında istek ve şikâyetlerizi bu bölümden yapabilirsiniz.
#98
Tanışma / Tanışma Konusu Formatı
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2022, 07:09
Tanışma konusu için yazı formatı hazırlanıyor.
#99
Kazlar / Kanada Kazı ve Özellikleri
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2022, 06:58
Görünümü itibarıyla oldukça dikkat çekici bir güzellikte olan Kanada kazı, aslında Amerika kıtasında yaşamaktadır. Bu kaz türü genel olarak Kanada, Meksika, İsveç, Norveç ve Yeni Zelanda'da yaşamaktadır. Kaz türleri içerisinde özel bir yeri olan bu kazlar, oldukça muhteşem bir görünüme sahiptirler. Görünümü normal kaz türleri ile çok benzer olan bu kazları, diğer kazlardan ayırmak zor olabilir. Ancak Kanada kazlarının sahip oldukları belli başlı özellikler vardır.

Kanada Kazının Özellikleri Nelerdir?
Kanada kazı, kaz türleri arasında oldukça farklı bir yere sahiptir.

Kanada kazı ve özellikleri şunlardır:

Yuvalarını zararlı otların olduğu alanlara ya da ağaç dallarına yaparlar.
Göllerde veya bataklıklarda da yuva yapabilirler.
1 yaşına ulaşana kadar aileleri ile yaşamaktadırlar.
Tek eşli olurlar.
İnce ve uzun boyunları vardır.
Kaz çeşitleri içerisinde vahşi bir ırk olarak tanınırlar.
Geç olgunlaşma özellikleri vardır.
Bu özellikler, kanada kazlarının en belirgin özellikleri olarak karşımıza çıkarlar.

kanada kazı özellikleri
kanada kazı özellikleri
Kanada Kazı Tüyleri
Kanada kazlarının tüyleri, oldukça kalitelidir. Bu bakımdan da birçok kişinin dikkatini çekici biz güzelliğe sahiptirler. Kanada kazlarının renkleri de bir o kadar muhteşemdir. Kanada kazları, cezbedici bir renge sahiptirler.

Kanada Kazı Göç Hareketleri
Kanada kazları, bizim alışık olduğumuz kaz türlerinden oldukça farklıdır. Bu bakımdan vahşi bir ırk olarak tanınırlar. Kanada kazları soğuk mevsimlerde göç eden bir türdür. Bunun yanında uçabilen bu kaz türleri, toplu halde yaşarlar. Uzun boyuna sahip olan bu kaz türlerini, hemen fark edebilirsiniz. Yaşamları boyunca tek eşli olarak yaşarlar. Yuvalarını çeşitli yerlere yapabilirler. Kanada kazları, genellikle avcıların oldukça fazla ilgisini çeken bir türdür. Kanada kazlarının tüyleri, son derece kullanışlıdır. Bu bakımdan çeşitli alanlarda bu kazların tüylerinden yararlanılır.
#100
Kazlar / Sakarca Kazı ve Özellikleri
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2022, 06:55
Sakarca Kazı Habitatı

Nehirlerin, su birikintilerin, göllerin yakın alanlarında, ekili olan tarlalarda, otlak alanlarda yaşarlar. Kışın engebeli alanlarda, tuzcul bitkilerin bulunduğu ya da kurak bozkır alanlarında bulunurlar. Sürüler halinde beslenmeleri oldukça yaygındır.

Sakarca Kazı Yayılışı
Akdeniz'in güneyinde, Ege'nin orta yerlerinde, İç Anadolu'nun ortasında ve batısı gibi çeşitli yaşam alanları bulunmaktadır.

Türkiye'de görüldüğü yerler:
Rize
Ordu
Trabzon
Samsun
Mersin
Malatya
Sinop
Ankara
Denizli
Edirne
Kırşehir
Kars
Afyon
Aksaray
Konya


Türkiye'de yaşayan diğer kazları görmek için kaz cinsleri kategorimize göz atın: Kaz Cinsleri

Kışın Eskişehir Sarıyar ile Kırşehir- Aksaray Hirfanlı Baraj gölünde yaklaşık 30-50 civarı kadar görülebilmektedir. İpsala, Enez ve Gala Gölü etrafında grup halinde görülmektedir. Gece denizde yemlenen ve gündüz Trakya ovalarında da yemlendiği görülen Sakarca kazları vardır. Marmara sahillerinde yine grup halinde görülebilmektedir. Soğuk kış aylarında Tuna Deltası'nda ve Bulgaristan'da görülmeleri mümkündür.

Sakarca Kazı Beslenmesi
Genelde sucul bitkiler ile beslenirler. Sazlar, çayırlar vb. bitkiler ve yazın daha yumuşak sürgünler ve dutsu tohumlar ile beslenirler. Kış aylarında tarlalardan arta kalan tahıllarla beslenirler.

Sakarca Kazı Biyolojisi
Gruplar halinde ürerler. Yuvalarını yerde yapmaktadırlar. Yuvalarında ot, yaprak ve ayrıca kendi tüylerini kullanmaktadırlar. Dişi olanlar 1 ve 8 arası yumurta bırakırlar. Kuluçka süresi ise 22 gün ile 26 gün arasında değişmektedir. Yavrularına hem dişiler hem de erkekler bakarlar. Yavruların gelişme süresi 50 gün kadardır. Bu süre sonunda uçmayı öğrenirler.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz