Son İletiler

#31
Tanışma / Değerli üyemiz Çınar Ege
Son İleti Gönderen Forum Bot - 06, Nis, 2024, 09:19
Çınar Ege ÖnceLikle Kuluçkalık Web Sitesi ve Forumlarına Hoşgeldiniz..

Sitemizde İyi vakit geçireceğinizi Umuyoruz..

Lütfen aşağıdaKi maddeLere dikkat ediniz..

1 - Sitemize öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
2 - Sitemize yeni konular açarak paylaşımcı ruhunuzu bize göstermeniz onur vericidir.
3 - Sitemize unutmayın ki her konu üzerinde tartışmalar yapılmaktadır. Her yapılan
tartışmalar saygı çerçevesinde olursa bizi daha kaliteli 1 forum yapacaktır.
4 - Bu site herkesindir her paylaşımda hepimizindir.
5 - Konu açarken Lütfen Etiket Kısmını boş bırakmayalım (Önemlidir..)


Forum Kuralları
https://kuluckalik.com/forum/forum-kurallari-t71.0.html


[Kuluçkalık Web Forum Yönetimi]
#32
Tanışma / Değerli üyemiz Melek Naz
Son İleti Gönderen Forum Bot - 06, Nis, 2024, 09:12
Melek Naz ÖnceLikle Kuluçkalık Web Sitesi ve Forumlarına Hoşgeldiniz..

Sitemizde İyi vakit geçireceğinizi Umuyoruz..

Lütfen aşağıdaKi maddeLere dikkat ediniz..

1 - Sitemize öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
2 - Sitemize yeni konular açarak paylaşımcı ruhunuzu bize göstermeniz onur vericidir.
3 - Sitemize unutmayınki her konu üzerinde tartışmalar yapılmaktadır. Her yapılan
tartýþmalar saygı cercevesinde olursa bizi daha kaliteli 1 forum yapacaktır.
4 - Bu site herkesindir her paylaşımda hepimizindir.
5 - Konu açarken Lütfen Etiket Kısmını boş bırakmayalım (Önemlidir..)


Forum Kuralları
https://kuluckalik.com/forum/forum-kurallari-t71.0.html


[Kuluçkalık Web Forum Yönetimi]
#33
Duyurular / Forum Kuralları
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 09:10
Forum Kuralları
#34
Tanışma / Değerli üyemiz {username}
Son İleti Gönderen Forum Bot - 06, Nis, 2024, 09:02
Kuluçkalık sitesine ve paylaşım platformuna hoşgeldiniz,umarız burada güzel,hoş ve eğlenceli vakit geçirirsiniz.

Ayrıca kendinizi az da olsa tanıtırsanız sizleri tanıma fırsatı buluruz.

Bizlerle güzel paylaşımlar yapmanız, forumda sevgi ve saygı çerçevesinde yazışmalar yapmanız dileği ile,


Selam ve Saygılar

Yöetici
#35
Tanışma / Mustafa Sancak Sitemize Hoşgel...
Son İleti Gönderen Forum Bot - 06, Nis, 2024, 06:50
Degerli üyemiz Mustafa Sancak Sitemize hoş geldiniz.

Sizde sitemiz ve forumlarda vakit geçirmek için konulara katılım sağlayabilir, yardım alabilir, sizde yeni konu açabilirsiniz.

Öncelikle forum kuralları ni okuyabilirsiniz.

Sonr sizde forumda çok güze vakitler geçireceksiniz.
#36
Tanışma / {username} Sitemize Hoşgeldini...
Son İleti Gönderen admin - 06, Nis, 2024, 05:32
Degerli üyemiz {username} Sitemize hoş geldiniz.

Sizde sitemiz ve forumlarda vakit geçirmek için konulara katılım sağlayabilir, yardım alabilir, sizde yeni konu açabilirsiniz.

Öncelikle forum kuralları ni okuyabilirsiniz.

Sonr sizde forumda çok güze vakitler geçireceksiniz.
#37
Eski Konular / Ynt: dfd
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 06, Nis, 2024, 10:39



sdsds
#38
Eski Konular / Ynt: dfd
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2024, 11:19
#39
Cennet Papağanı / Cennet Papağanı Özellikleri ve...
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2024, 10:45
Cennet Papağanı anavatanı Afrika kıtası olan; nemli ve sıcak iklime oldukça düşkün olan; oldukça aktif, insanlarla iletişim ve bağ kurmayı seven bir papağan türü olarak karşımıza çıkıyor. Müzik dinlemekten büyük bir keyif alan bu papağan türünün ağırlıkları 40–60 gram arasında değişirken; boyutları ise 12–19 cm civarında seyrediyor.

Ortalama yaşam ömrü 10 yıl olan cennet papağanının cinsiyetini belirleyebilmek içinse DNA testi yapılması gerekiyor.


Cennet papağanı
Bu yazımızda dişi ya da erkek bir cennet papağanı sahiplenmeyi düşünenler için Cennet Papağanının özelliklerinden ve bu şirin dostumuza nasıl bakmanız gerektiğinden kısaca bahsetmek istedik.
#40
Sultan Papağanı / Sultan papağanlar hakkında gen...
Son İleti Gönderen Fatih Köle - 05, Nis, 2024, 10:44
Sultan papağanı çok popüler ve insan sever bir süs kuşudur ki çok hayranlari dünya üzerinde kendine celb etmiş. çoğu yetiştiriciler bazı yöntemleri ve teknikleri öğrenerek pahalı papağanı Jako gibi yetiştirmeye başlamışlar. bazıları bir çift sağlıklı ve güzel papağan yetiştirme ile heyecanlı yetiştirme papağan dünyasına giriyorlar ve bazılarıda devasa ve majör hududunda bü sevimli papağanı yetiştiriyorlar.


Sultan papağanı nedir ?
Kesinlikle bu kuşun adını duymuşsunuzdur ve merak ettiniz bu kuşun hakkında daha fazla bilgi edinmek için. cevap da söylenebilir ki sultan papağanı hollanda ülkesine ait değildir. Türkiye'de 1982–2016 yılları arasında 135 papağan türü ithal ve 40 papağan türü yeniden ihraç edilmiştir. Bu egzotik türlerden ikisi Türkiye'de yayılış göstermeye başlayıp doğada üreme popülasyonu kurmuştur. ingilizcede bu küşa Cockatiel diyorlar. sultan papağanı bir tür Avustralya kuştur ki halen vahşice ve topluca avustralya ormanlarında yaşıyorlar.sultan papağanının bakımı 160 yıl önceye dönüyor. popüler olarak muhabbet kuşu dan sonra ikinci rütbededir. papağanın bedeninin uzunluğu ve kuyruğu 30–32 santimetredir. genel olarak sultan papağanın özelliklerinden onlarin sakin ve samimi olmasıdır. pek çok kuşların aksine bağırmıyor,ısırmıyor ve genel olarak hiçbir sorun yaratmıyor ve hızla kendi sahibine alışıyor ve oyun oynaya biliyorlar. Bu kuşun ömrü 10–20 yil kadar ve ömürlerinin uzunluğu onların yaşam ortamı ve bakım kalitesine ve beslenmeleri ile ilgili. Bu kuş Kaskoya göre az zekası var ama biraz öğrenip ve konuşabiliyor. Bu iş kişinin nasıl eğitilmesine bağlıdır. sultan papağanın yeteneği ıslık çalmaktadır ve çoğu eğitimciler onlara melodiler öğretiyor ki ıslık çalmak ile onları eğlendirsin. Bu noktayı da geçmeden söylemek lazım ki dişi sultan papağanın yetenek ve zekası erkek sultan papağanından ustundur.

Sultan papağanın geçmişi :
Sultan papağanı çekici ve popülerdir. Bazılarının ilgisi onların düşük fiyatının olması ve güzel stili olmaktır ve bazılarıda onların yüksek zekası ve insanseverlik hissidir ki onların eğitme ve bakımına ilgileniyorlar. Genel anlamla söylenebilir ki ıslık çalmak,okumak,dans etmek,oyun oynamak ve eğlence yapmak. Uzun ömür ve temizliği süs kuşunun özelliği olmasıdır. Her neyse,sultan papağanı eşsiz bir evcil hayvandır ve sultan papağanı yıllarca sahibini eğlendirebilir ve ona iyi bir dost olabilir. Sultan papağanı bu hizmetlerin karşısında sizin tarafınızdan ilgiye ihtiyacı var. Aslında sultan papağanı avustralya ülkesine aittir ve hafif ve nemli ormanlarda yaşıyorlar. İngilizce bu papağana Cockatiel diyorlar. genellikle bu kuşlar grup olarak yaşıyorlar ve çeşitli tanelerle ve bitki tomurcukları ile besleniyor. Bu kuşlar ilkbahar başlangıcında su ve yemek bolluğuyla çiftleşme ve üremeye başlıyor ve onların çiftleşmesi yağmurdan sonradır. Bu kuşun bedeninin uzunluğunu düşünerek kuyruğu 30–32 santimetreye yetişir ve ağırlığı 08–100 gramdır. En fazla aktivite yapma zamanları güneşin doğuşu ve batımıdır. Onlar gun içerisinde yemek bulmaya gidiyorlar ve sıcak havalarda çalıların ortasında ve ağaçların yapraklarında gizlenirler. Vahşi sultan papağanı genelde gri renginde bu yuzden rahatlıkla yırtıcılardan güvende olabilir.

Sultan papağanı dinozorlar la bağlantısı var mı ?
Bazı bilim adamları inanıyorlar ki kuşlar dinozorlardan evrimleşmiş, sultan papağanın pençe ve bacakları dinazorun bacaklarına çok fazla benzerliği var, bu yüzden güçlü kanıtlar la bu bacakların dinozorlarla benzerliği miras götürülmüştur.

Sultan papağanın adı nereden gelmiş ?
Bu kuşun bilimsel adı Nymphicus hollandicus dır ki Vaglar tarafından 1832 yılında bu ad verilmiştir. Elbette bu ad verilmeden önce başka bir isim di. Şu anda ingiliz dilinde bu kuşa Cockatiel söyleniyor ve dünyanın birçok dillerinde bu isim ökünüp ve söyleniyor.

Sultan papağanı hangi bölgelerde yaşıyor ve ne ırkları vardır ?

Bu kuşların en bilinen ve en bol olan ırkları :
Lutino ırkı : en bol ve en popüler olan ırk dır, bu kuşun başı ve boynu sarı renk ve suratının iki tarafında turuncu renk olan gözüküyor. Ayrıca kakülü da sarı renginde. Başı ve boynu hariç bedeninin tamam bölümleri beyazdır.

Gri ırkı :
Bu ırk Lutino ırkından sonra,en bol ve en popüler tür sus kuş yetiştiricilerin arasinda dır. Dişi cinsi nin başı ve boynu sarı,pembe,turuncu rengi,bedeni ve kahküllü gri renkten oluşmuştur,turuncu renkli yanaklarından hariç.

Sedefli ırk :
Bu ırkta aynı diğer Cockatiel ırklar gibidir ve tek fark kanatlarının rengindedir. Çoğu zaman kuşun kanatları açık gri ve beyazdır ve sadece yanaklarında ve kuşun kanatlarında turuncu renk görülebilir. Renkler çizgili gibi ve kuşun bedeni açık krem renkten oluşmuştur.

Ayrıntılı sultan papağanın dış özelliği :
Bu kuşun en çarpıcı dış özelligi kafasındaki tacıdır. Sultan papağanı kakülü sarıdır ve farklı durumlarda kapanıyor ve açılıyor, örneğin ne zaman ki kuş heyecanlı ve mutludur, kakülü açılacak ve ne zaman ki sessiz kakülünü toplayacak. Bu kuş başka papağanlara göre daha guzel, sakin ve daha sosyaldir. Muhabbet kuşundan sonra en popüler kuştur.

Onlar çok uysal ve insansever kuşlardır ve aksine başka kuş türlerine göre yalnız da yaşayabilir ve sahibinden ilgi görme ihtiyacı var ve sahibini kendi çifti gibi sana bilir bu kuşlar başka kuşlar la yaşamayı sevmiyorlar ve aksine başka kuşlar gibi tiz ve yüksek sesleri yoktur.

Cockatiel lar genelde doğa da 10–14 yıl arası yaşayabilir ama eğer beslenme ve çevresel durumu çok iyi olursa ve onunla ilgilenirseniz, her zaman oynamaları için aksesuar ve eğlence kullanırsa ömürlerinde 20 yıl kadar uzanacak. En yaşlı sultan papağan 29 yıl ömrü oldu ki 2004 yılında kayıtlandı. Ayrıca bu kuşun ağırlığı ve uzunluğu hakkında söylenebilinir ki 90–120 gram ağırlığı olacaktır ve uzunluğu 30–33 olacaktir. Dişi cinsi erkek cinsinden daha fazla büyük ve iri görünüyor. Daha iyi bir gırtlağa sahip olduğu için ses ötüşü ve konuşma yeteneği çok olacaktır.

Sultan papağanın ev bakımıyla ilgili faydaları ve sıkıntıları :

Eğer cidden sultan papağanına niyetiniz evde bakım ve eğitim ise iyidir ki almadan önce kendinizden bir kaç soru sorunuz. Kuşları seviyor musunuz ? yeterli zaman onların bakımı ve eğitimi için harcayacak mısınız ? gün içinde yüksek sese dayanabilir misiniz ?

Onların pisliklerine dayana bilir misiniz ? güvenli ve rahat hayat onlara sağlayabilir misiniz ? onların özel kokularına dayanabilir misiniz ?

Eğer cevabınız pozitif ise bu demektir ki sultan papağan bakımına hazırsınız. Sultan papağanı güneşin doğuşu ve batışında şarkı söylemeye özel ilgisi var. Onlar diğer papağanlara göre sıkıntıları ve gürültüleri azdır. Sakin ve eğlenceli kuşlardır ve başka hayvanlar gibi hastalık taşımıyorlar. Bakım sıkıntıları pahalı, beslenme fiyatları,aşı ve ağır tedavi masrafları yoktur.

Eğer ki hayvanlar ve kuşlar dünyası ile ilginiz yoksa onu almaktan vazgeçin hemde sultan papağanı doğasında vardır ki kendi hastalığını gostermiyor bu yüzden eğer onu sahiplenmeye vaktiniz yoksa çok yakında onu kaybede bilirsiniz.

Önemli bilgiler sultan papağanın evde bakımı ile ilgili :

Bu ip uçlarını sakın kaçırmayın ve eğer bir kuş bakımına niyetlisiniz kesinlikle dikkat edin :

Kuşun bakım yeri mutlaka pencerenin kenarında ve güneşten uzak olan bir alanda olması lazım.

Onlar surpriz olmayı sevmiyorlar, bu yüzden sakın onları korkutmayın ve arkadan onlara yaklaşmayın.

Onların kafesleri kesinlikle kalabalık ortamlarında olmamalıdır çünkü kalabalik yerler onları strese veriyor.

Asla onları davetlere, kalabalık yerlere ve gürültülü yerlere götürmeyin.

Eğer küçük çocuğunuz varsa onlara gerekli eğitimleri veriniz ki onlar da yedikleri şeyleri kuşa vermesinler ve onlara stres vermeyi men edin.

Ne zamanki kuş dinleniyorsa ve ya da uyuyorsa onu rahatsız etmeyin çünkü onlara stres veriyor ve onlar gelecekte hiç bir zaman rahatlıkla uyuyamıycaklar.

Sultan papağanı konuşabilir mi ?
Herkesin ilk ve önemli sorusu sultan papağanın konuşma gücü ve öğrene bilmesidir. Sultan papağanı konuşabiliyor ama Kasko lar kadar değil onlar kelimeler öğrenebilirler ve net 60–70 % tekrarlaya bilirler.

Son olarak sultan papağan la ilgili :
Bu kuşlar çok zeki ve duygusaldırlar ve bütün davranış ve hareketleri gözaltına alıyorlar bu yüzden her kötü davranış onların aklında kalır. papağan kuşunu çocuklarınıza doğum günü hediyesi ve hatta başka birilerine vermeyi gerçekten kaçının çünkü bazı aileler onları mutlu etmek için sultan papağanı hediye ediyorlar geleceği düşünmeden. Bu yuzden şiddetle öneriyoruz ki hediye almadan önce durumunda olurlarsa karar verin. işaret ettiğimiz noktaları dikkate alınız eğer ki aile papağan saklama durumları yoksa.

Nasıl konuşan bir papağanımız olsun ?
Konuşkan bir papağanın olması için civciv döneminden onu eğitmeniz ve kesinlikle yalnız olması lazım. yetişken papağanı büyütmek veya çift olarak bakılmasının

faydası yoktur.

Nerden anlayalim erkek veya dişi sultan papağan iyidir ?
Dişi sultan papağanı yeteneklidir o yuzden gelecektede ıslık çalması ve bir kaç kelime söylemesi daha rahat olabilecek ve hatta eğer onları eğitirseniz dans edebilirler ve guzel bir arkadaş size olabilirler hemde ortamı daha az dağıtır. Sultan papağanı çift olması mı lazım ?

Eğer onlara tek bakmak istiyorsanız kesinlikle onlarla çok zaman geçirmeniz ve oynamanız lazım diğer türlü onlara bir çift almanızn lazım yoksa depresyona gire bilirler onlara çift almanız halde onların eğitimi ve bakımı çoğunlukla azalıcak.

Onlara zararlı olanlar nelerdir ?
Sultan papağanı mandırayı hazmedemez bu yüzden onlara peynir,tereyağlı,sütçül şeyleri vermemeniz lazım. tatlı ve tuzlu ürünlerden,cips,yağlı,gazlı ve alkollü, bu tür şeyler zararlıdır eğer tüketseler zehirlene bilirler.

Sultan papağanın kendi yavrusunu öldürmesinin nedeni nedir ?
Bu problemin birkaç nedeni olabilir, bazen onlar yeterince beslenmiyorlar ve bu yuzden beslenmek için kendi yavrularını yiyorlar. Bazen genç sultan papağanlar yavru büyütme tecrübeye sahip olmadıkları için kendi yavrularını yiye bilirler. Üçüncü faktör bakteriler ve virüsler dır. Sultan papağanın hastalanması onların yavru yemeleri ile bağlantısı olabilir. Bu sorunu gidermek için bir veteriner ya yetiştirici ile danışmak lazım.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz